There's always
something better
round the corner

14.11.2017.

Mindzer

Crkli su mi svi punjaci u kuci. Mislim pise da pune ali lazu. Svi uredjaji na 3%. Mislim nije da me sad hvata panika ili nesto ali mi gluho u kuci. Nemam tv nit ga namjeravam kupit. A tipkam s digitrona iz osamdesetdruge. Fakat. Ne podrzava youtube.

Imam knjigu. Tri knjige koje citam istovremeno, ali ako pocnem citati knjigu zaspat cu za tri minute. A to bi mi bilo bolje od zurenja u monitor nakon sto sam vec to radila osam sati danas.

Ali dzaba sve to govoriti.

Mislim ovaj laptop sam i namijenila za to da pisem i sad ne znam sto se zalim. Znas ono kad pogledas kako Carry to radi pored prozora s cigarom u ruci. Eto i cigara i vino i kvazi laptop. Svidja mi se.

Ustvari sam rekla sebi da cu pisati jer mi mnoge stvari prodju kroz glavu i ostanu neizrecene jer vecinom zelim da to podijelim s njim, a opet ne znam da li bi me shvatio pa onda odmahnem glavom i zaboravim. A bude tu predobrih misli.

Ooj sidestory, instalirala ja Tinder i onda cujem raju da ga zovu Mindzer, pa me bi stid haha. Elem znala sam ja to, jer lately slusam podcaste, vecinom americke pa sam u toku tih trendova. Ali sad nisam ja to instalirala da nadjem fuck varijantu, jer ja da hocu fuck varijantu imala bih s kim. Nego ja to ne znam. Ne znam iskljucit emocije nikako. Vec sam to jednom napisala, ja se poljubim i zaljubim. K’o da mi je 16. A bgm duplo.

Mislim kad kazes imas 30 godina, jednostavno ljudi ocekuju da se ponasas na odredjen nacin. Kao jbt sex je normalna stvar, sta ti je, imas 30 godina, podrazumijeva se da ti to mozes uraditi onako. E pa ne mogu, ni sa 16 ni sa 30.

Ponekad pozelim da mogu. Ono who gives a fuck. A nesto me koci. Mozda su to neke stege koje imaju dublje korijene. Usadjeni moralni kodovi. K’o bi to sad analizirao, a kasno da se sad mijenjam. S tri’est.

Elem, Tinder. Instalirala i ne znam ocekivala ja bum neki. Ono slike, mazi desno, mazi lijevo. I namazem ja par puta i skontam da je to tako povrsno da ne mogu. I jos pise: Put the best picture of yourself, tako nesto. Neko sad treba mene vidjeti i vidjeti sve sto ja jesam na osnovu slike?

I izadjem i kontam trebam ja deinstalirat ovo sranje, sta ce mi.

Kad eto ti javlja se onaj sto bih ja njemu svasta pisala (na fb) i umire mi od smijeha, djes’ ti Tinder.

Ja propala u zemlju, ali naljutim se i ono kao sta je tu toliko smijesno?!

I ne izbrisem. K’o iz inata. Yes aha. Nego je meni trebao neki brzi fix, da je naci nekog da sto prije izbrisem ovog da nemam poriv njemu da pisem nego nekom drugom.

Ali momenat kad ti kaze you have a match!! Jebena psihologija. Nije to glup covjek napravio. Mozda i jest glup, ali potez mu je bio pametan. Upali se nesto u glavi.

Pisem ja drugarici aaa imam match, kao da sam na bingu dobila. Pa dobro ne bas na bingu, ali ono raaaadi!

Svi su tu izgleda da provjere je li radi.

I sta znam, dopisujes se s par ljudi, ali to je sve u momentu i ako valjda ne bude bum tras trs, sva komunikacija umre. Nece niko na Mindzeru da prica.

Zato valjda i jest Mindzer.

I jos ga nisam izbrisala.

MOJI LINKOVI

Little Me


LyricsCredits
Counter : 24747
Designer : HonestSmile <3